PÁLYÁZAT 2023.
PÁLYÁZAT 2022.
Az Adós neve: „Hajdu” Trans Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Forgóeszköz finanszírozás rövid megnevezése, célja: GINOP-8.3.5-15/B Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram, Készletbeszerzés
Hitelprogram azonosító jele: H-EKTG2/091816/2021/346385/001
A visszatérítendő hitel összege: 50 millió Forint
PÁLYÁZAT
Tésztagyártási kapacitás bővítése és új termékek bevezetése a "Hajdu" Trans Kft-nél
A kedvezményezett neve: "Hajdu" Trans Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
A projekt címe: Tésztagyártási kapacitás bővítése és új termékek bevezetése a "Hajdu" Trans Kft-nél
A szerződött támogatás összege: 62 339 294 Ft
A támogatás mértéke: 50%,
A projekt tartalmának bemutatása: "A Hajdu Trans Kft. vezetése egy komplex tésztagyártó gépsor beszerzését kívánja megvalósítani a meglévő megrendelői kör igényeinek kielégítése és az előzetesen elvégzett saját piacfelmérés alapján az új, potenciális piaci partnerek igényeinek való megfelelés érdekében. A globalizáció hatása és az Internet felhasználók számának folyamatos növekedése, valamint a többéves kormányzati törekvés eredményeképpen a tudatos fogyasztók száma és a 100%-ban magyar termékek iránti kereslet jelentős mértékben megnőtt az elmúlt években. Az időről időre elvégzett közvélemény-kutatások eredményei azt bizonyítják, hogy az erősebb nemzettudattal rendelkező fogyasztók fokozottabban figyelnek arra, hogy hazai terméket vásároljanak, illetve tájékozottabbak a termékek magyar származását igazoló címkéket illetően. Több, az elmúlt 3-4 évben elvégzett közvélemény-kutatás szerint tízből hat fogyasztó tartja fontosnak, hogy amikor élelmiszert vásárol, akkor magyar terméket válasszon, közülük egyharmad a jó minőséget, egyötöd a hazai áru egészséges voltát jelölte meg döntése fo okának. Jelenleg gyártott termékeink esetében is hagyományos, magyar (saját) receptúra szerint csak magyar alapanyagokból készítjük a száraztésztát, ahol az alapanyag-beszállítók minőségi tanúsítvánnyal, megfelelő szintű minőségügyi- és minőségbiztosítási politikával és rendszerrel rendelkeznek és látnak el minket. A bevezetni kívánt termékek esetében ugyancsak a fentieket kívánjuk érvényesíteni. A berendezés segítségével vállalkozásunk a jelenlegi tésztagyártó tevékenységének kapacitásbővítését és új tésztatípusok gyártásának bevezetését is meg tudja valósítani. A beruházás lehetőséget teremt a folyamatos fejlődés megvalósítására a legkorszerűbb technológiai lehetőségek alkalmazásával. A tésztagyártó gépsor teljesítménye: 600-700 kg/óra a tészta formájának függvényében. A projekt keretében tervezett napkollektoros rendszer segítségével a használati melegvíz megújuló energiaforrásból történő biztosítása a cél."
A projekt befejezési dátuma: 2022.12.31.
Projektirat azonosító száma: 3307372933
Pályázat 2021.
Sajtóközlemény
Napelemes rendszer telepítése a Hajdu Trans Kft.-nél.
2021/11/15
Projekt azonosítószáma: GINOP-4.1.4-19-2020-02191
A projekt 27 621 000 Ft európai uniós támogatás segítségével valósult meg.
Projekt összköltsége: nettó 50 220 000 Ft
Támogatási intenzitás: 55%
Projekt tényleges befejezésének dátuma: 2022.02.16.
Pályázat 2017.

- · a projekt összegét: 184 514 000 Ft
- · a projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.12.02
- · a megvalósítás helyszíne: 4800 Vásárosnamény, Koportos út 15.
- leírás a projektről:
GINOP-2.1.7-15-2016-01128
A kedvezményezett neve: Hajdu Trans Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
· A projekt címe: Speciális alapanyagok homogenizációjának kialakítása a tésztaiparban, az előállítási folyamatban gőzzel történő feltárás és a feltárást követő megmunkálás fejlesztésével
· A szerződött támogatás összege: 92 759 700 Ft
· A támogatás mértéke (%-ban): 60%
· A projekt tartalmának bemutatása:
A projekt kereténben olyan új technológiák kialakítása a cél, amelyekkel speciális alapanyagok homogenizációját alakítjuk ki. Ennek érdekében két részre oszthatjuk fejlesztésünket:
1. gőzzel történő feltárás fejlesztése
2. feltárást követő megmunkálás fejlesztése
Ahhoz, hogy nem búzalisztből készült tésztákat fejlesszünk és gyártsunk, szükség van a megfelelő alapanyagok kiválasztására. A kiválasztás történhet pusztán anyagi okok miatt, íz világ miatt, valamint több más szempont szerint. Azonban az alapanyagok keveredése kérdéses, hiszen számos olyan lisztféleség van, amely nem elegyedik normál esetben és a végtermék száraztészta egy foltos, egyenetlen, érzékszervi tulajdonságaiban a fogyasztók számára nem kedvező alakot ölt.
Sajnos azt tudni kell, hogy a búzaliszten kívül más alaplisztek, például kukorica, hajdina, köles, rizsliszt, stb. megőrölt természetes formában nem képesek a dagasztás során egymással homogén szerkezetbe összeállni. Hiszen más-más keménységűek, más-más a vízfelvevő képességük. Ahhoz, hogy ezeket össze tudjuk adni, szükség van a feltárásukra (zselatinizálásra). Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy 60-90 ˚C hőmérsékleten fel kell főzni, melegíteni, hogy a fehérjék átalakuljanak egy feltárási folyamaton kell átvinni.
Majd az így feltárt alapliszteket már egymáshoz lehet adni, keverni és ettől egyforma időintervallumban dagasztva képesek összekeveredni, homogén egységet képezni.
Az így összekevert liszteket már tovább lehet megmunkálni, préselni adott formákhoz.
Ma ezeket az alapanyagokat nagyüzemekben felfőzve, majd visszaporítva forgalmazzák rendkívül drágán, hiszen hatalmas energiaveszteséggel tudják csak előállítani. Egyszer a felfőzés igényel nagy mértékben energiát, majd utána hatalmas energia költséggel kell visszaporítani.
Ez a mennyiségű energiafelhasználás semmiképpen sem célszerű. Vállalkozásunk szakembergárdájának olyan innovatív megoldási ötlete van a feltárás fejlesztésére és az ezt követő megmunkálásra, amely az energiahatékonyságot és a messzemenően kiváló termékminőséget egyaránt megtámogatja. Ez a termék árában is megnyilvánulna, hiszen nem növelnénk ezt ok nélkül, agy szélesebb fogyasztói körhöz juthatnának el ezek a termékek, mint eddig.
Új eljárás kifejlesztését határoztuk el, amely nem csak, hogy speciális, hanem a felhasznált energia-mennyiség a töredékére csökken, hiszen a feltárás során gőzt használunk kis mennyiségben és a visszaporítás helyett azonnali megmunkálás tésztapréseléssel az alapanyagoktól a késztermékig egyszerre, egy időben, folyamatosan készre gyártunk.
A gőz technológiával a búzaliszt is kezelhető, ezáltal a dagasztási idő rövidül, hatékonyabb gyártást tesz lehetővé. De a legfontosabb a minőség!
· A projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2019.02.28
· Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.7-15-2016-01128
