GINOP-2.1.7-15-2016-01128
– a projekt címe: Speciális alapanyagok homogenizációjának kialakítása a tésztaiparban, az előállítási folyamatban gőzzel történő feltárás és a feltárást követő megmunkálás fejlesztésével
– a szerződött támogatás összege: 92 398 290 Ft
– a támogatás mértéke (%-ban): 60 %
– a támogatás mértéke (%-ban): 60 %
– a projekt tényleges befejezési dátuma: 2019.12.31.
– a projekt tartalmának bemutatása:
A projekt keretében létrejött egy komplett lineáris gyártó vonal, speciális préssel, a közben elvégzett nyújtási technológia kifejlesztésével egy teljesen nem szokványos nyújtó technika. Házias tészták gyártása a speciális prés által dagasztott nedves tészták formázása (régi hagyományos nyújtófás nyújtás gépiesített változata) automatizált formában nagy teljesítményen.
A megcélzott műszaki eredményeket sikerült elérni. Létrejött egy jól tervezett prototípus (egyedi) présgép, egyedi gőz feltárásos (zselatinizálás) technológiával tud előállítani. A próbagyártások alatt bizonyította, hogy nem hagyományos búzalisztből, hanem különleges (bio, és egészséges kukorica, alakor, ősbúza és durum) alapanyagokból a gőz feltárás után képes megfelelő minőségben és teljesítményben tésztát előállítani.
A géppel elkészítettük több formátumhoz egyedi összetételben speciális tésztamintákat (kukoricás alapon tönköllyel kevert, bio tönköly alapú kukoricás állagjavító). Technológiánk bizonyított. Képes volt ezeket az egyedi receptúra alapján jó minőségben előállítani. Nem mellesleg a jelen kapacitásunkat, termelésünket duplájára tudjuk emelni. Gépünk minőségben, specialitásban és gyártási mennyiségben is megállja a helyét.
További információ kérhető:
„Hajdu” Trans Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Email: office@hajduteszta.hu

A projekt megvalósulásának helyszíne:
4800 Vásárosnamény, Koportos út 15.
A projekt a következő közreműködő szervezetek támogatásával valósult meg:
Pénzügyminisztérium
Cím: 1539 Budapest, Postafiók 684
E-mail: gazdasagfejlesztes@pm.gov.hu
Infovonal: 06 40 200-617
Honlap: www.palyazat.gov.hu